Hoe vult u als werkgever

zo’n collectief pensioen in?

Pensioen is voor werkgevers doorgaans de meest kostbare secundaire arbeidsvoorwaarden,  en voor werknemers ingewikkelde materie. Het is dus essentieel dat de werkgever een optimale, betrouwbare en transparante pensioenregeling voor de werknemers opzet. De keuze voor een pensioensysteem (premieovereenkomst of uitkeringsovereenkomst), de betaalbaarheid, de pensioenuitvoerder en de uitvoering alsmede communicatie zijn erg belangrijk, voor zowel de werkgever als de werknemers. ZKR Pensioenconsultants ondersteunt u graag hierin. ZKR werkt hier vanuit een onafhankelijke positie om werkgevers een optimaal en objectief advies over hun pensioen te kunnen geven.

Ingeval een pensioenregeling verlengd dan wel opgezet dient te worden kan ZKR de klant begeleiden in een oversluit- of verlengingstraject. Veel klanten stellen het op prijs als een onafhankelijke partij meekijkt en/of het proces begeleidt. Collectieve pensioenvraagstukken worden met de dag complexer. De veranderende wet- en regelgeving zorgt regelmatig voor wijzigingen in de pensioentoezegging/regeling. Professionele ondersteuning en begeleiding is nu eenmaal essentieel vanwege de grote financiële belangen en risico’s van de werkgever en werknemer.

In een oversluit- of verlengingstraject kunnen de onderstaande werkzaamheden verwacht worden. De genoemde werkzaamheden vallen binnen de werkzaamheden die volgens de door de AFM uitgebrachte “Leidraden Pensioenadvisering”, uitgevoerd kunnen worden.

  1. Analyseren wensen en eisen nieuwe pensioenregeling.
  2. Analyse (toekomstige) verplichte aansluiting Bedrijfstakpensioenfonds.
  3. Het selecteren van potentiële verzekeraars voor de nieuwe pensioenregeling
  4. Opvragen van offerten en afstemmen/onderhandelen met verzekeraars over hun offerte
  5. Communicatie naar een eventuele ondernemingsraad.
  6. Communicatie richting de werknemer.
  7. Afsluiten pensioencontract
  8. De implementatie van de nieuwe pensioenregeling
  9. Nazorg.

Heeft u het collectief pensioen van uw werknemers op orde? Ontdek hoe wij u kunnen helpen.

Contact

Wilt u dat wij contact opnemen?

Wilt u meer informatie of een afspraak met een van onze consultants? Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wilt u zelf contact opnemen?

ZKR Pensioenconsultants is dé specialist op het gebied van pensioenen. Onze consultants staan voor u klaar en helpen u graag met al uw pensioenvraagstukken.

Neem zelf contact op

ZKR Pensioenconsultants
Meerendonkweg 25 | 5216 TZ ‘s-Hertogenbosch
+31 (0) 88 – 23 64 884
info@zkrp.nl

Direct een afspraak inplannen?

Wilt u liever direct een afspraak maken? Geen probleem, klik op de button hieronder om direct een afspraak met een van onze consultants in te plannen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.