Wat u kunt verwachten

tijdens een pensioenscan?

Indien gewenst kan ZKR Pensioenconsultants een zogenaamde “Pensioenscan” op de pensioenregeling uitvoeren. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden. De volgende werkzaamheden worden dan uitgevoerd:

1. Scan pensioenovereenkomst (reglement)

Met name aandacht voor de soort pensioentoezegging, toetsing aan Pensioenwet, toetsing aan fiscale wetgeving en besluiten, wijze van beleggen, overrendement regeling, indexatie toezeggingen, nabestaandenpensioen, wezenpensioen, premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid, ANW-hiaat, premieverdeling werkgever/werknemer,  aanmelding werknemers.

2. uitvoeringsovereenkomst

Met name aandacht voor kosten verzekeraar en tussenpersoon, wijze van beleggen, looptijd overeenkomst en opzegtermijn, in- en uitlooprisico bij arbeidsongeschiktheid, exit-voorwaarden bij einde contract, Carenz-periode, toetsing aan Pensioenwet , afspraken aansprakelijkheden voor diverse acties (Service Level Agreement)

3. Startbrief

Beoordelen of deze aan wettelijke eisen voldoet en aansluit bij pensioentoezegging.

4. Wettelijk

Controle pensioendriehoek (afstemming uitvoeringsovereenkomst, pensioenreglement en arbeidsovereenkomst). Beoordelen of deze aansluit bij arbeidsovereenkomst en pensioenovereenkomst.

5. Risico

Inventariseren risico’s in verband met ongelijke behandeling, waardeoverdracht, et cetera. Bij waardeoverdracht kan een bijstortingsverplichting ontstaan voor, afhankelijk het standaardtarief waardeoverdracht, de nieuwe of oude werkgever. De bijstortingsverplichting dient direct door de nieuwe of oude werkgever bij de pensioenuitvoerder afgefinancierd te worden.

6. Risicoanalyse afstandsovereenkomsten

Op basis van nieuwe uitvoeringsovereenkomsten is het veelal niet meer mogelijk om zogenaamde afstandsovereenkomsten te hebben.  Indien aansluiting bij een bedrijfspensioenfonds heeft plaatsgevonden is dit, op grond van de Wet op de bedrijfspensioenfondsen (Wet BPF 2000),niet mogelijk.
Ingeval hier een afstandsovereenkomst is toegepast kan dit leiden tot aanzienlijke heffingen.

7. Controle op premienota’s (premieaudit)

Veel werkgevers hebben geen gevoel bij de vraag of de premienota overeenstemt bij hetgeen is afgesproken. Veelal ontstaat de vraag of alle werknemers zijn aangemeld en of er bij waardeoverdrachten (eindloon- of middelloonregelingen) ook premie wordt betaald dan wel retour wordt ontvangen. Een premie-audit is de vertaling van de kosten van de pensioentoezegging. Over een periode van bijvoorbeeld 1 of 2 jaar kan inzicht in de kostenontwikkeling van de (nieuwe) pensioenregeling gegeven worden.

Weet u wel écht hoe uw pensioen ervoor staat? De pensioenscan helpt u om controle te herpakken.

Contact

Wilt u dat wij contact opnemen?

Wilt u meer informatie of een afspraak met een van onze consultants? Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wilt u zelf contact opnemen?

ZKR Pensioenconsultants is dé specialist op het gebied van pensioenen. Onze consultants staan voor u klaar en helpen u graag met al uw pensioenvraagstukken.

Neem zelf contact op

ZKR Pensioenconsultants
Meerendonkweg 25 | 5216 TZ ‘s-Hertogenbosch
+31 (0) 88 – 23 64 884
info@zkrp.nl

Direct een afspraak inplannen?

Wilt u liever direct een afspraak maken? Geen probleem, klik op de button hieronder om direct een afspraak met een van onze consultants in te plannen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.